Emigrantresurser

 

American Family Immigration History Center - Ellis Island
Gratis registrering, sedan kan du söka i skeppslistor för alla emigranter som kom in via Ellis Island mellan åren 1892 och 1924.
 
Danish Emigration archives
Det danska utvandrararkivet i Ålborg har en stor samling av privata brev, dagböcker och fotografier i sina samlingar. Dessutom erbjuder de Köpenhamnspolisens utvandrarprotokoll 1869-1908 med namn, senaste uppehållsort, ålder, utvandringsår och destination i en sökbar databas.
 
 
Emigrantregistret, Karlstad
På Emigrantregistret/Kinship Center finns det olika arkiv som gör det möjligt att forska, om och kring, den stora utvandringen från Sverige.  Deras dataregister täcker hela Sverige. Extra stora resurser för Värmland.
 
Forskningsprojektet Göteborgsemigranten
Samarbetsprojekt mellan Landsarkivet i Göteborg, Historiska institutionen vid Göteborgs universitet, Göteborgs kommun, Göteborgs Stadsmuseum och Riksföreningen Sverigekontakt. Dokumenterar och beskriver Göteborgs emigrations- och immigrationshistoria.
 
 
Minnesota Death Certificates
Sökbar databas med dödscertifikat från Minnesota mellan åren 1908 och 1959. Certifikaten kostar $8.
 
North Dakota Birth Record Search
Födelseuppgifter om alla som fötts i South Dakota för mer än 100 år sedan. "Delayed birth records", som folk registrerat i efterhand, så det saknas mängder med folk. Men du kan ha tur.
 
 
The American Swedish Institute, Minneapolis
"An historic museum offering a variety of programs designed to celebrate Swedish culture"
 
The USGenWeb
Bl.a. en klickbar karta över staterna, där du kan ha turen att hitta släktforskarföreningar från de trakter dina utvandrade släktingar åkte till.
 
Udvandrersenteret, Norge

Utvandrersenteret har utvandrarprotokoll, emigrantdatabas (ej på webben), norska kyrkböcker på mikrofilm, folkräkningar och bygdeböcker.

Tillbaka